Follow Me
TOP
tur china

Marele Circuit China si Hong Kong: 29 Aprilie-16 Mai 2024

Marele Circuit China si Hong Kong: 29 Aprilie-16 Mai 2024

FULL BOOKED
(0 Reviews)

Vino alaturi de noi sa descoperim locuri pline de istorie, locuri unde modernismul se imbina cu istoria.
Un circuit unde vei descoperii unele dintre cele mai reprezentative obiective din China.
Vino alaturi de noi in Marele Circuit al Chinei

Descopera Celebra Armata de Teracota, una dintre cele mai importante descoperiri arheologice ale secolului al XX-lea;
Viziteaza dragalsii Ursi Panda la Baza de cercetare si conservare a ursilor Panda din Chengdu;
Croaziera pe Raul Li, intr-un cadru natural de exceptie;
Viziteaza o manastire de calugari Shaolin in una dintre cele 4 mari capitale ale Chinei antice – Luoyang
Admira Marele Zid Chinezesc
Beijing – Complexul Imperial de Palate, cunoscut sub numele de Orasul Interzis;
…si multe alte obiective, vezi itinerariul complet mai jos

Există puține țări în lume cu o cultură la fel de distinctă precum China…

O țară a contrastelor, China oferă metropole înfloritoare precum Beijing, Shanghai și Hong Kong, precum și munți, văi, râuri și câmpii fermecatoare.
Vino cu noi într-un circuit în care vei descoperi atât părțile sale istorice clasice, cât și viața locală și locuri pitorești spectaculoase.

Peisajul rural, mâncarea, oamenii și istoria pe care o vei descoperi aici te vor uimi: o țară în care totul este plin de simboluri și istorie.

tur china

Repere Principale:

 • Descopera situl vechi de secole din Beijing – Orașul Interzis și Templul Raiului;
 • Viziteaza Marele zid Chinezesc- acest monument al ingineriei și ingeniozității chinezești;
 • Viziteaza Peșterile Longmen cu cele 100.000 de imagini și statui ale lui Buddha și discipolilor săi sculptate în stânci.
 • Viziteaza Gradina Nationala a Florilor din Luoyang – si totodata participa la Festivalul anual al Bujorilor!
 • Viziteaza Manastirea Shaolin, unde vei putea viziona si un spectacol de arte martiale Kung Fu;
 • Admira faimoasa minune creată de om a Războinicilor de Teracotă din Xi’an, care a fost îngropată sub pământ de mai bine de 2.000 de ani;
 • Vom face o incursiune in filmul Avatar! Peisaje care au inspirat Pandora si Muntele Hallelujah;
 • Ne vom imbarca pe vasul de Croaziera de pe râul Li, din Guilin catre Yangshuo;
 • Shanghai – Vizitam templul Taoist Baiyun vechi de 400 de ani;
 • Admira privelistea contrastanta asupra grădinilor tradiționale, străzilor vechi, grădinilor clasice ascunse printre zgârie-nori moderni.
 • Hong Kong – compus din mai mult de 200 de insule, nu exista loc mai bun pentru iubitorii gastronomiei asiatice;

Itinerar: Beijing – MARELE ZID CHINEZESC –  Luoyang – Grotele Longmen – Xi’an – Manastirea Shaolin – Sanhuangzhai – Soldatii de teracota – Chengdu – Centrul de Conservare pentru Ursii Panda – Zhangjiajie – Muntele Tianmen – Muntele  Hallelujah din filmul Avatar – Marele Canion Zhangjiajie – Guilin – Shanghai – Templul Baiyun – Bulevardul Nanjing – HONG KONG – Tur Macau

Perioada: 29 Aprilie – 16 Mai 2024

 • 18 zile/15 nopti

CIRCUIT CU INSOTITOR DE GRUP DIN PARTEA AGENTIEI HOLIDAY TOUR MURES
Circuitul cuprinde elemente de explorare istorico-culturale, si repere turistice unice, situri protejate UNESCO, incursiuni in viata localnicilor.

 

GRAD DE DIFICULTATE: USOR

 • Include trasee de 4-6 ore maxim de drumetii, pe poteci bine amenajate;
 • Drumuri mai lungi cu autocarul

Itinerar pe zile:

Ne intalnim pe aeroportul Otopeni pentru zborul de la ora 18:45 spre Beijing, cu o escala in Doha.

Ni Hao! Bun venit in Beijing,

Aterizam pe aeroportul din Beijing in jurul orei 15, unde ne va intampina ghidul nostru local.

Transfer la hotel si cazare la Hotelul Grand Gongda Jianguo 4* sau similar, cu micul dejun inclus.

Cina va fi luata la un restaurant local pentru a putea degusta gastronomia locala.

tur china

Dupa micul dejun vom incepe un tur al principalelor obiective turistice din Beijing: Templul Raiului, Piata Tian’an Men, devenita simbol al orasului, fiind cea mai mare piata publica din lume, si Orasul Interzis, un impresionant complex de palate intins pe o suprafata de 32 de hectare, resedinta a imparatilor chinezi din dinastiile Ming si Qing timp de peste 500 de ani.

Construita in timpul dinastiei Ming în 1420, Tian’an Men era intrarea in Orasul Imperial, in interiorul caruia se afla Orasul Interzis. Tian’an Men este situata la nord de Piata Tian’an Men si este separat de piață de bulevardul Chang’an. In Piata Tian’an Men se va putea admira Poarta Pacii Celeste, loc pentru urmarirea paradelor militare, cu uriasul portret si Mausoleu al fostului presedinte Mao, construit dupa moartea acestuia, in 1976. Urmeaza apoi Zijin Cheng (Orasul Interzis), construit de Imparatul Yongle cand a mutat capitala la Beijing in anul 1421. Complexul cuprinde o serie de cladiri si sali separate de trecatori, exact ca un mic oras, spunandu-se ca este alcatuit din 9.000 de incaperi si 800 de cladiri. Printre cele mai notabile repere se numara Poarta Wu, Sala Armoniei Supreme (Taihedian) si Gradina Imperiala (Yuhuayuan.

Vizitam apoi Templul Raiului, construit in prima jumatate a secolului al XV-lea. Este un complex de cladiri de cult fine, amplasate in gradini si inconjurate de paduri de pini. In structura sa generala si in cea a clădirilor sale individuale, acest templu simbolizeaza relatia dintre pamant si cer – lumea umana si lumea spirituala – care se afla in centrul cosmologiei chineze, precum si rolul special jucat de imparati in aceasta relatie.

Seara ne vom intoarce la cazarea noastra din Beijing.

 • Cazare: Hotelul Grand Gongda Jianguo 4* sau similar
 • Mese: mic dejun, pranz
tur china

In aceasta zi vizitam Marele Zid Chinezesc, conceput cu rolul de a apara China de invaziile mongole, si care se intinde de-alungul a mai mult de 5000 km, urmand contururile dealurilor si muntilor. Sectiuni din zid au fost restaurate in apropierea Beijingului, inspirand si astazi admiratia vizitatorilor.

Marele Zid Juyongguan este una dintre cele mai faimoase trei treceri de-a lungul Marelui Zid Chinezesc, împreună cu Jiayuguan și Shanhaiguan. La 60 km de centrul orasului Beijing, Juyongguan era o fortăreata militara solida situata intr-o vale inconjurata de munti pe două laturi, care era accesul direct nordic la Beijing in vremuri stravechi.

Dupa-amiaza vom lua masa de pranz la un restautant local, dupa care vom strabate Drumul Sacru catre Mormintele dinastiei Ming, unde vom descoperi statui monolitice din marmura, reprezentand oameni si diferite animale reale sau mitologice in diferite pozitii si cu diferite semnificatii ce au fost construite cu peste 500 de ani in urma.

Seara ne vom intoarce la cazarea noastra din Beijing.

 • Cazare: Hotelul Grand Gongda Jianguo 4* sau similar
 • Mese: mic dejun, pranz
tur china luoyang

Dis-de-dimineata, dupa mic dejun si check-out, vom lua trenul de mare viteza spre Luoyang.

Vreme de patru milenii, Luoyang a servit drept capitala a treisprezece dinastii chineze, inclusiv prima dinastie Xia ( sec 21-16 I.C. ). Luoyang este renumit ca fiind „orasul bujorilor”. Vom avea urmatoarele excursii optionale:

 

OPTIONAL – Vizita la Gradina Nationala de Bujori Luoyang
Vom vizita Gradina Nationala de Bujori Luoyang, care este cel mai bun loc pentru a vedea floarea nationala a Chinei. Este, de asemenea, singurul Depozit Genetic National de Bujori din tara. Arhitectura din gradina si-a pastrat farmecul romantic al dinastiei Sui (581–618) si Tang (618–907), precum si stilurile de gradina privata ale dinastiei Song (960–1279) si Ming (1368–1644). Exista mai mult de 10 pavilioane antice, manastiri de bujori si sculpturi.

 

OPTIONAL – Grotele Longmen
China este cea mai populata tara din lume si a treia tara ca marime – si cu una dintre cele mai lungi istorii. Una dintre numeroasele sale atractii uluitoare sunt Grotele Longmen din provincia Henan.

Grotele Longmen sunt o serie de pesteri de temple budiste sculptate in roca de pe malul raului Yi, sud de orasul Luoyang. Situl include in jur de 1350 pesteri si 40 de pagode, care sunt pline de statui cu marimi variate, de la cativa centimetri la 17m inaltime! Exista pana la 100,000 de statui sculptate in stanci de calcar dur. Intinzandu-se pe 1km de-alungul ambelor maluri ale raului, aceste pesteri reprezinta una dintre cele mai bune exemple de arta budista din China!
Constructia pesterilor Longmen a inceput in anul 493, in timpul domniei Imparatului Xiaowen, si a continuat timp de 6 dinastii consecutive, cum ar fi Tang si Song, pentru o perioada de 400 de ani.

Stilul de sculptura, designul de imbracaminte si expresiile faciale ale statuilor arata o progresie a stilului de-alungul a 500 de ani. Pesterile timpurii au statui simple, rotunjite, modelate formal dupa preoti budisti, in timp ce pesterile de pe timpul dinastie Tang prezinta modele mult mai complexe si sunt dispuse statui ale femeilor si figuri ale nobililor.
In ziua de astazi, Grotele Longmen sunt un sit protejat. In anul 2000, au fost inscrise pe lista UNESCO.

 

 • Cazare: Hotelul Holiday Inn Express Luoyang City Center 4* sau similar
 • Mese: mic dejun, cina
tur china
tur china

Astazi ne vom bucura de o excursie de o zi intreaga in Dengfeng pentru a vizita faimosul Templu Shaolin, un amplu ansamblu religios, fascinant, de care se leaga originea artelor martiale si a budhismului zen chinezesc.

Cu o istorie indelungata, templul a fost construit in anul 495 de catre Imparatul Xiaowen a dinastiei Wei, acoperind 576000 m2, ca adapost pentru Buddhabhadra – un preot distins din India. 32 de ani mai tarziu, un alt faimos preot din India, Bodhidharma, a calatorit spre Templul Shaolin pentru a predica budismul Zen. In timp ce-si propovaduia invataturile, Bodhidharma a meditat in pestera din apropierea templului. In acel loc a creat un set de miscari ale picioarelor care sunt crezute a fi originea artelor martiale Kung Fu.

In timpul vizitei Templului Shaolin, vom putea observa o demonstratie a fascinantului Kung Fu, efectuata de calugarii templului.

tur china

Dupa sfarsitul vizitei Templului Shaolin, vom lua telecabina pentru a ajunge la Satul scenic Sanhuangzhai.

Sanhuang este aflat in partea sudica a Templului Shaolin, nu in incinta, desi intreaga zona apartine acestuia, si este cea mai frumoasa parte a Muntelui Song. Cu o intindere de 35 km2, este la 15km departare de centrul orasului Dengfeng. Ca parte centrala a Parcului National Songshan, este faimos pentru imprejurimile biologice unice si pentru formatiile geologice. Padurea din Sanhuang este imbelsugata si deasa, cu o varietate de artefacte geologice, datand inca din arhean, proterozoic, paleozoic, mezozoic si cenozoic, ceea ce ii da si titlul de „Muzeul Geologic Natural”.

 • Cazare: Hotelul Grand Dynasty Culture 4* sau similar
 • Mese: mic dejun, pranz
armata teracota china

Dimineata, dupa micul dejun, vizitam unul dintre cele mai importante situri arheologice descoperite in secolul al XX-lea: Armata Razboinicilor de Teracota,. Au fost realizate peste 8000 de statui de lut (fiecare in parte fiind unicat) reprezentand razboinici si cai in marime naturala, inmormantati timp de mai bine de 2000 de ani, cu scopul de a-l proteja in viata de dupa moarte pe Qinshi Huangdi, primul imparat al Chinei.

Continuam cu un muzeu care expune carute si cai din bronz excavati langa mausoleul primului imparat al Chinei a fost deschis.
Carul de bronz tras de patru cai a fost dezgropat in 1980 langa mausoleul imparatului Qinshihuang al dinastiei Qin, care a unificat China pentru prima data. In acelasi timp, a fost excavat si un alt car de bronz, tras de cai, care este expus intr-o sala de expozitii a Muzeului Mausoleului Impăratului Qinshihuang. Au fost gasite în aproximativ 3.000 de bucati si a fost nevoie de opt ani si de experți in relicve culturale pentru a restaura artefactele.

Ajungem la Pagoda Giant Wild Goose, o pagodă budista monumentala situata in sudul Xi’an. A fost construita in 648/649 in timpul dinastiei Tang si avea initial cinci etaje. A fost reconstruita in 704 in timpul imparatesei Wu Zetian, iar fatada exterioara din caramida a fost renovata in timpul dinastiei Ming.

Ultima noastra oprire va fi un atelier cu produse din jad. Numit in China si “esenta cerului si a pamantului”, jadul face parte din cultura chineza straveche. Un proverb spune: “Aurul are valoare, jadul este inestimabil.” El reprezinta frumusetea, puritatea, gratia, nobletea, perfectiunea, puterea si nemurirea. A purta jad inseamna, pentru chinezi, a fi protejat de spiritul raului, de ghinioane si primejdii.

 

OPTIONAL – Cina la restaurant local cu show despre dinastia Tang.

 

Seara ne intoarcem la cazarea noastra din Xi’an.

 • Cazare: Hotelul Grand Dynasty Culture 4* sau similar
 • Mese: mic dejun, pranz
tur china
chengdu panda china tur

Dupa micul dejun si check-out, ne indreptam spre gara pentru a lua trenul de mare viteza spre Chengdu din jurul orei 9 dimineata. Ajunsi in Chengdu, ne vom intalni cu ghidul local, care ne va insoti spre cazarea noastra.

Chengdu este capitala regiunii Sichuan, situata pe dealurile fertile Chengdu din Dujiangyan, unul dintre cele mai reusite sisteme de irigare din tara, folosite inca din antichitate. Orasul se zice a fi fondat de catre dinastia Qin in secolul al III-lea BCE. Chendgu a fost scaunul de comanda a mai multor dinastii si cunoscut dupa multe alte denumiri de-alungul istoriei, dar mereu si-a pastrat titlul de centru imperial de comert.

Orasul a devenit faimos pentru multitudinea de textile de lux care se puteau gasi in aceasta zona. O alta trasatura care facea Chengdu o locatie atractiva era cultura rafinata si aerul sofisticat al acestuia. S-a pretrecut o dezvoltare rapida dupa Al Doilea Rzboi Mondial, in urma caruia multi chinezi s-au refugiat aici. Influxul rapid de oameni a stimulat afacerile si comertul, si a dus la infiintarea a mai multor universitati si institutii de invatamant superior.

Aflat la doar 10km de centrul orasului, Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding a fost creat pentru a imita habitatul natural a acestei specii, pentru ca acestia sa aiba cel mai bun mediu de crestere si reproductieocated. Centrul are grija si de alte animale rare sau pe cale de disparitie. Cu o intindere de 92 acri, din care 96% este zona verde, Panda Giganti, cocori cu gat negru, berze albe, impreuna cu alte 20 de speci rare sunt ingrijite de-alungul anului. Babusi infloritori, flora diversa si aer proaspat, o scena naturala de deal si o frumoasa priveliste artificiala sunt imbinate ingenios la acest centru de cercetare.

Este o oportunitate de a vedea o data in viata unul dintre cele mai rare animale de pe pamant si de a afla mai multe despre mediul si obiceiurile lor de viata!

Spre seara, cina o vom putea lua la unul dintre restaurantele locale.

 • Cazare: Hotelul Chengdu Rising Butterfly 4* sau similar
 • Mese: mic dejun, cina
tianmen china tur

Dupa check-out, vom lua zborul intern spre Zhangjiajie. La sosirea pe aeroport, vom fi preluati de ghidul nostru local si transferati la cazarea noastra. Pentru ziua de azi vom avea urmatoarea excursie optionala:

 

OPTIONAL – Muntele Tianmen
Muntele Tianmen, aflat in orasul Zhangjiajie, a fost numit „unul dintre cei mai frumoși munți din lume” de mulți călători.
Privelistile uimitoare, precum „Heaven’s Door” si cele 99 de curbe, stanci verticale, pasarelele palpitante de sticla si cea mai lunga calatorie cu telecabina din lume il fac, fara indoiala, unul dintre cei mai faimos munte din China.

Pe limba chineza, numele inseamna Muntele „Portile Raiului”, o denumire bine meritata. Peisajul privit din telecabina este fantastic: piscuri luxuriante, cele 99 de curbe care duc pana in varful muntelui si vaile adanci ce le marginesc. Pasarelele au fost construite de-a lungul marginilor varfurilor acestui munte, agatate de stancile verticale.Au aprox. 1,6 km lungime si 1,4m inaltime.

Bucla de pe stanca dureaza aprox 1h 30min. La capatul acesteia se afla un pod suspendat care leaga doua varfuri impreuna.
Primul skywalk de sticla de pe Muntele Tianmen, numit „The Walk of Faith”, a fost deschis in noiembrie 2011. De atunci a fost o atractie turistica foarte populara pe partea de vest a muntelui. Ofera o senzatie palpitanta tuturor vizitatorilor iubitori de privelisti la inaltime. Cu siguranta nu este potrivit pentru cei slabi de inima!
In zilele cu ceata este mai usor de traversat, deoarece nu se poate vedea nimic dedesubt.

Alt skywalk din sticla din zona pitoreasca a munțtlor Tianmen, numit „Coiled Dragon Cliff Glass Walkway” a fost deschis publicului pe 1 august 2016. De pe pasarela limpede se poate vedea pana in josul stancii si bulevardul Tongtian (Heaven-Linking Avenue), care este drumul in sus pe munte, cu 99 de curbe uimitoare.
Există 99 de curbe ascutite pe drumul care duce la Pestera Tianmen. Cel mai bun loc pentru a vedea si a fotografia aceste curbe este de pe telecabina. Drumul este construit pentru uz turistic, ducand vizitatorii de la poalele muntelui pana in varful muntelui, unde se afla pestera.

 

Seara, ne intoacem inapoi la cazarea noastra.

 • Cazare: Hotelul Qingxinyuan Best Western 4* sau similar
 • Mese: mic dejun, cina
tur china

Yuanjiajie, insemnand „Teritoriul Familiei Yuan”, se afla la nord de Shadao. Este un peisaj pe prima-clasa si faimos pentru coloanele imense de gresie care se inalta spre cer. Fiind cea mai populara atractie din Parcul National Zhangjiajie, se lauda cu cel mai bun cadru natural.

Yuanjiajie are un mediu ecologic original cu plante infloritoare si un aer curat si proaspat. Ajungand pe munte si mergand vreo 800m spre est, vom putea descoperii puntea de observare Enchanting Stage, numita si scena Mihun. Aceasta se afla la marginea unei faleze. Stand acolo, se vor putea numeroase coloane de piatra imense, inradacinate in vai adanci si ridicandu-se deasupra unei mari de nori. Aceste coloane au o forma distincta, unele avand o forma asemanatoare unei sabii. In timpul ploii, acest peisaj este asemanator unui miraj. Nu este de mirare ca acest cadru este foarte des folosit in filme, cum ar fi Muntele Hallelujah din „Avatar”. Mai tarziu, a fost folosit de directorul Cameron pentru a crea peisajul planetei Pandora, facand acest munte o atractie mondiala.

Continuam cu o vizita la celebrul Munte Tianzi. Aflat in districtul Wulingyuan din orasul Zhangjiajie, Rezervatia Naturala a Muntelui Tianzi este o parte a Zonei de Interes Istoric Wulingyuan, o mostenire naturala a lumii. Muntele cuprinde cel mai inalt varf din Wulingyuan. Este faimos pentru piscurile sale superbe: „Sea of Clouds”, „Radiance of the Moonlight”, „Rays of Sunshine” si „Snow in Winter”.

Zona acopera 67 km2, iar Rezervatia Tianzi este una dintre cele 4 subzone din Parcul Wulingyuan, care a fost adaugat in Lista Patrimoniului Mondial. Muntele ofera o uimitoare priveliste a piscurilor, care se inalta unul dupa altul. Se mai numeste si „Monarhul Padurii de Varfuri”. Din culmea muntelui se poate vedea in intregime Zona Wulingyuan, care combina frumusetea din Guiilin, grotescul din Huangshan („Muntele Galben”), minunatia Muntelui Hua si maretia Muntelui Tai.

Masa de pranz se va putea lua la unul dintre restaurantele din incinta rezervatiei.

 • Cazare: Hotelul Qingxinyuan Best Western 4* sau similar
 • Mese: mic dejun, pranz
tur china
tur china

Dis-de-dimineata vom lua trenul de viteza mare spre Guilin, unde vom fi preluati de ghidul nostru local. Astazi vom vizita cel mai faimos reper turistic din Guilin, dealul care este considerat unul dintre simbolurile orasului.

Aflat in nord-estul regiunii autonome Guangxi Zhuang, Guilin este considerat a fi perla industriei turistice a Chinei, fiind o comoara istorica si un punct de frumusete naturala. Acoperind o zona de 27,800 km2, orasul este mai compact fata de alte destinatii din tara. Splendida priveliste in care este situat orasul cuprinde dealuri cu o forma misterioasa sau carsturi, cu o vegetatie inverzita variind de la bambus la conifere, impreuna cu ape cristaline si pesteri minunate fac Guilin un loc mirific. Este un important oras cultural cu o istorie mai veche de 2000 de ani, si a servit drept centru cultural, economic si politic pentru provincia Guangxi ince din timpul dinastiei Song (960-1127).

La capatul de sud al orasului, unde raul Li si Taohua se unifica, se poate observa unul dintre cele mai faimoase cadre din Guilin: Dealul „Elephant Trunk”. Nu este doar una dintre atractiile turistice majore ale orasului Guilin, un oras faimos la nivel mondial, ci si simbolul orasului Guilin, care foloseste ca emblema muntele cu trompa de elefant si floarea de osmanthus.

 • Cazare: Wing Hotel Guilin – Central Square 4* sau similar
 • Mese: mic dejun, cina
tur china
tur china

In cursul diminetii ne vom delecta cu o croaziera pe Raul Li, rau ce parcurge un traseu de 83 km intre Guilin si Yangshuo. Vom admira privelistea extraordinara a raului, strajuit de sute de creste de calcar. Masa de pranz se va servi la bordul vasului de croaziera.
Ne vom putea bucura de o experienta unica: anume bamboo rafting pe raul Yulong, unde se poate admira peisajul idilic al podurilor antice si al apei limpezi.
Vom debarca in Yangshuo, unde vom face o plimbare prin oraselul pitoresc, plin de restaurante, cafenele si magazine.

Seara ne reintoarcem in Guilin.

 • Cazare: Wing Hotel Guilin – Central Square 4* sau similar
 • Mese: mic dejun, pranz
tur china

Dupa mic dejun si check-out, luam zborul intern spre Shanghai.

Fiind cel mai sofisticat oras din China, Shanghai se lauda ca fiind un exemplu al modernitatii din tara. Isi arata fatadele futuriste aproape imediat: turistii care ajung pe elegantul aeroport Pudong sunt adusi spre centrul propriu-zis la o viteza de aproape 267km/h pe Trenul Maglev (Levitatie Magnetica), cu o vedere la cele mai inalte cladiri zgarie-nori din Asia. Acest oras este Hub-ul comercial al Chinei; cu un aer de comercialism galopant in prim-plan, de la magazine de branduri de pe Aleea Nanjing la mall-uri de lux care puncteaza Bulevardul Huaihai. Desi, in spatele zgarie-norilor stralucitori, orasul poseda una dintre cele mai captivante si bogate istorii, iar fatada increzuta dezvaluieste un farmec de neclintit.

Cartiere precum Xuhui, Jing’an si Huangpu contrasteaza imaginea moderna o orasului cu niste urme de viata mai traditionala, cateodata aflate pe aceeasi strada! Nu este ciudat sa vezi o masina de lux de parcata la un restaurant de teitei de colt. Desi Shanghai este un oras imens, este incredibil de convenabil pentru locuitori sa se deplaseze prin el.

 

OPTIONAL:

 • Vizita la Templul Baiyun, un loc sacru vechi de peste 400 ani
 • Experienta intr-un work-shop de Tai-Chi (1 ora)

 

Cazare: Hotelul Golden Riverview 4* sau similar

Mese: mic dejun.

tur china

Dupa micul dejun, vom incepe o zi incitanta in minunatul Shanghai!

Incepem dimineata cu un curs de Tai-Chi in stil Yijinjing la un workshop local, care va dura 1h.

Vizitam Gradina Yu, cunoscuta si sub numele de Gradina Yuyuan. Este o gradina clasica care se gaseste printre atractiile obligatorii din districtul Huangpu, Shanghai. Dateaza din dinastia Ming (1368-1644) si a fost detinuta de un ofiter guvernamental numit Pan Yunduan. Gradina Yu este mica, dar contine toate elementele pe care ar trebui sa le aiba o gradina clasica chinezeasca. Toate pavilioanele, salile, stancile, iazurile si manastirile prezente au caracteristici unice.

Adevarata comoara a gradinii Yuyuan este Stanca de Jad, una dintre cele mai faimoase stanci din sudul Chinei. Stanca are o inaltime de 3,3 metri si are 72 de gauri. Sala Yuhua orientata spre stanca a fost construita special pentru a o aprecia. Mobilierul din hol a fost realizat din lemn de trandafir de calitate superioara a dinastiei Ming, aratand atat natural, cat si gratios.

Continuam cu o vizita in cea mai veche parte a orasului.

In inima modernului Shanghai, la vest de Renmin Lu, se afla Orasul Vechi, cea mai veche parte locuita din Shanghai, retraind viata de zi cu zi a Chinei inainte de modernizare si conservand astfel trecutul orasului. Nu este foarte extins (1,6 km de la nord la sud si 1,3 de la est la vest). Strazile sale inguste, aglomerate si sinuoase (numite hutong), marginite de case in arhitectura tipica chinezeasca, cu acoperisuri rosii si aurii, duc la o piata local. Exista mestesuguri traditionale, tarabe cu textile… acesta este locul perfect pentru a petrece timpul liber si pentru a cumpara suveniruri. Dupa toate cumparaturile vom face o pauza intr-o ceainarie locala, unde ne vom putea bucura de o ceremonie traditionala a ceaiului.

Ne vom plimba pe Bulevardul Nanjing, un faimos punct pentru cumparaturi cu un nivel de viata foarte ridicat, lumini stralucitoare si un spectacol al Shanghai-ului condensat intr-un singur loc!

A veni in Shanghai si a rata cartierul The Bund este ca si cum ai vizita Beijing-ul si ai ocoli Orasul Interzis sau Marele Zid. The Bund este reperul emblematic al orasului Shanghai, iar zona din jurul Bund-ului este centrul turistic și considerata cea mai faimoasă parte a orasului.

Ceea ce ii impresioneaza cel mai mult pe calatori sunt cele 52 de cladiri cu diverse stiluri internationale, care fac Bund-ul o „expozitie de arhitectura mondiala”. Exista zeci de cladiri clasice renascentiste pe Bund, inclusiv binecunoscuta cladire a Bancii Chinei, Hotelul Heping, sediul HSBC, toate reproducand un stil „Far East Wall Street” din trecut. Aceste cladiri nu au fost proiectate de aceeasi persoana, nici construite in aceeasi perioada, dar au o frumusete armonioasa unica. The Bund are o varietate de stiluri arhitecturale, inclusiv stilul clasic francez si stilul gotic. Acest cartier este recunoscut ca fiind un sit istoric important, plin de cladiri reprezentative pentru China Moderna, formand un peisaj de neuitat de-a lungul Raului Huangpu.

Nu exista nicio indoiala ca Bund-ul este fuziunea culturii occidentale si chineze, un simbol al istoriei Shanghai-ului. Cand vine seara, luminile de neon de pe ambele maluri ale raului se intersecteaza, creand un spectacol de lumini. O croaziera ne va permite sa apreciem frumosul oras plin de viata dintr-un alt unghi.

 

OPTIONAL – Croaziera de seara pe Raul Huangpu

 

Seara ne vom intoarce la cazarea noastra din Shanghai.

 • Cazare: Hotelul Golden Riverview 4* sau similar
 • Mese: mic dejun, pranz
hong kong china view

Dupa micul dejun si check-out, vom avea cateva ore la dispozitie pentru ultimele vizite si cumparaturi in Shanghai, dupa care ne vom indrepta spre gara pentru trenul de mare viteza spre Hong Kong, de la ora 14.

Ajungem in Hong Kong in jurul orei 22, unde ne vom intalni cu ghidul nostru local si vom fi transferati la hotelul nostru.

 • Cazare: Hotelul Dorsett Tsuen Wan 4* sau similar
 • Mese: mic dejun

In ziua de astazi, itinerarul este liber pentru relaxare in incinta hotelului, sau pentru urmatoarele excursii optionale:

 

OPTIONAL – Tur de jumatate de zi in Hong Kong
Urcăm în primul rând celebrul Vârf Victoria, de unde ne putem bucura de cele mai frumoase priveliști de la înălțime a Hong Kong-ului și a întregului Kowloon – apoi mergem la „Satul plutitor din Aberdeen”, un loc faimos pentru „pescuitorii” săi care își petrec cea mai mare parte timp pe bărcile lor și rar vin la țărm.

După aceea, o plimbare pitorească de-a lungul țărmurilor Hong Kong-ului sudic și vom vizita locul „Bogaților și Faimoșilor” din HK, frumosul „Repulse Bay”, cu o vedere magnifică la Marea Chinei de Sud. După aceea, ne întoarcem în inima financiară a orașului – punctul plin de viață „Central District” și ne îmbarcăm într-o plimbare cu feribotul prin „Portul Victoria” , la bordul unicului „Star Ferry” , care a fost evaluat de „National Geographic” ca fiind una dintre cele 50 de călătorii ale vieții care NU trebuie ratate!

OPTIONAL – Tur Macau
Hai sa experimentam frumusetea Macau cu aceasta excursie de o zi de neuitat, care atinge toate punctele de atractie si prezinta cele mai bune locatii din aceasta asezare europeana. Ne vom indrepta spre terminalul de feriboat-uri, unde ne vom imbarca pe un feriboat rapid pentru o plimbare de 60 min pana la Insula Macau, o fosta colonie portugheza. Vom face o calatorie pitoreasca prin Circuitul Guia si unde are loc in fiecare an faimosul Grand Prix Macau! Continuam cu o vizita la Templul A-Ma, un faimos sit al Patrimoniului UNESCO. Dupa aceea, mergem in varful celui de-al 11-lea cel mai inalt turn din lume – Turnul Macau. Intrarea pe puntea de observatie este optionala (cheltuiala proprie), dar privelistea merita cu siguranta! Ne vom bucura de un pranz international de tip bufet la un restaurant local. Facem o ultima oprire istorica la Ruinele Sf. Paul – un complex antic care a fost locul unde se aflau Catedrala Sf. Paul si Colegiul Sf. Paul. Construit in sec. al XVI-lea de crestini care au fost exilati, o excursie in varful celor 66 de trepte ale ruinei ofera vederi incredibile asupra sculpturilor in piatra si a ramasitelor structurale din jurul sitului.
Spre seara vom lua feriboatul inapoi spre Hong Kong si vom fi transferati de pe port la cazarea noastra.

 

 • Cazare: Hotelul Dorsett Tsuen Wan 4* sau similar
 • Mese: mic dejun

Astazi vom avea timp liber pentru ultimele vizite si cumparaturi, dupa care ne indreptam spre aeroport pentru zborul spre casa de la ora 19:30, cu o escala in Doha.

Ajungem pe aeroportul din Bucuresti in jurul orei 7 dimineata, de unde ne vom lua ramas bun.

Speram ca ati avut o vacanta de neuitat alaturi de echipa noastra!

Informații Preț:

FULL BOOKED !!!
 • Pretul este exprimat in euro /persoana /sejur, cazare in camera dubla, si include toate taxele (inclusiv aeroport), bagaj de mana si de cala, si insotitor de grup vorbitor de limba Romana-Chineza , si ghid local.
 • Oras de plecare: Bucuresti
 • Supliment de camera single: 600 Euro.

PREȚUL INCLUDE:

 • Zbor international Bucuresti – Beijing / Hong Kong – Bucuresti cu escala in Doha;
 • Taxe de aeroport si bagaj de cala pentru toate zborurile;
 • Bilete pentru trenul rapid
 • Zboruri interne
 • Transfer aeroport – hotel, catre si de la obiectivele turistice din itinerar, in autocar cu aer conditionat;
 • Cazare conform itinerarului
 • Mese conform itinerarului;
 • Insotitor de grup din partea agentiei Holiday Tour Mures;
 • Insotitor de grup vorbitor de limba Romana – Chineza;
 • Ghid local experimentat vorbitor de limba Engleza – Chineza;
 • Taxe de intrare la obiectivele turistice metionate in itinerar.

PREȚUL NU INCLUDE:

 • Asigurarea medicala de calatorie si Asigurarea storno;
 • Bacsisuri pentru prestatorii locali (soferi, ghizi): aprox 5 EURO/persoana/zi de activitati – pentru cei care fac excursiile optionale;
 • Mesele de prinz si cina – in afara celor mentionate ca incluse – se vor organiza individual dupa preferinta gastronomica a fiecaruia;
 • Formalitati de obtinere a vizei la sosire;
 • Cheltuieli personale (produse din minibar, telefon, internet, seif, servicii curatatorie, etc.);
 • Activitatii nementionate in itinerar;
 • Activitatile optionale;

Excursii Luoyang: – 75 EURO/persoana

 • Grotele Longmen
 • Gradina Botanica Nationala

 

Excursii Xi’an:

 • Cina la un restaurant local cu show despre Dinastia Tang – 45 EURO/persoana

 

Excursii Zhangjiajie:

 • Vizita pe Muntele Tianmen – 85 EURO/persoana

 

Excursii Shanghai:

 • Vizita la Templul Baiyun + Curs Taiji (1 ora) – 85 EURO/persoana
 • Croaziera de seara pe raul Huangpu – 35 EURO/persoana

 

Excursii Hong Kong:

 • Tur de jumatate de zi in Macau – 160 EURO/persoana
 • Tur de jumatate de zi in Hong Kong – 70 EURO/persoana

 

Toate excursiile optionale au inclus in pret: transfer privat dus-intors la obiectivele alese si ghid local.

Conditii de plata: 1000 Euro/persoana – avans la inscriere;  1000 Euro/persoana (rata 2) pana la data de 15 Ianuarie 2024;  Rest de plata – integral pana la data de 20 Martie 2024.

 • Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
 • In cazul nerespectarii termenelor de plata, Turoperatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
 • Pretul este exprimat in EUR pentru 1 adult- loc in camera DBL conform descrierii si include toate serviciile la sol mentionate in program si zborurile specificate.
 • tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in oferta.
 • Itinerarul si/sau perioada se pot modifica in functie de factori obiectivi care tin de conditiile de calatorie in perioada mentionata in itinerar.

Conditii de anulare / penalizari: 100% penalizare din pretul achitat la data renuntarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

GRUP MINIM:

 • 20 persoane;
 • Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza;
 • De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi;
 • Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

ORAR DE ZBOR (sunt afisate orele locale):
29APR Otopeni-Doha ora 18:45-23:15
30APR Doha-Beijing ora 01:45-15:00
15MAI HongKong-Doha ora 19:30-23:10
16MAI Doha-Otopeni ora 02:00-07:00

Alte circuite marca Holiday Tour Mureș:

Circuit Africa de sud
Circuit Africa de Sud si Cascada Victoria 13-27 Februarie 2024
3490 3190 EURO
Circuit Coreea de Sud 21 Aprilie-2 Mai 2024
3390 3190 EURO
brazilia argentina
Revelion 2024 >> Circuit Argentina si Brazilia 28 Dec. 2023 – 9 Ian. 2024
SOLD OUT
phuket safari
Revelion 2024 în Thailanda: Phuket 27 Decembrie 2023-9 Ianuarie 2024
2290 EURO
Note:
 • Tarifele aferente zborurilor sunt calculate pentru clasa economic, si includ taxele de aeroport.
 • Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna Februarie 2022. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.
 • Mentionam ca variantele de cazare sunt disponibile la data realizarii ofertei. In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila va vom oferi alternative similare.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de catre ministerul de resort ale tarilor respective si ca atare, respecta normativele locale.
 • Insotitorul de grup poate modifica programul circuitului pe zile, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice, in functie de anumite conditii obiective (conditii meteo nefavorabile, etc.), dar fara a se afecta structura generala a programului. Holiday Tour Mures nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau ale orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora.
 • Agentia noastra nu poate fi facuta raspunzatoare de modificarea programului turistic, cand aceasta se datoreaza unor cauze de forta majora sau unor imprejurari pe care nici Agentia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroport sau de program, datorate miscarilor politice, grevelor, calamitatilor naturale, inclusiv pandemia Covid19 etc). In aceste cazuri agentia va depune toate eforturile pentru depasirea situatiilor ivite, dar nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente. Holiday Tour Mures nu este raspunzatoare pentru situatiile in care autoritatile vamale sau aeroportuare refuza imbarcarea Turistului sau nu ii acorda acestuia permisiunea de intrare sau de iesire dintr-o tara si nu i se pot imputa Agentiei sumele generate de aceasta situatie.
 • Holiday Tour Mures nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale ale turistului (indiferent de cauza).
 • Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte autoritatilor vamale acordul ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), autentificat la notariat. Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro; Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 • Distribuirea camerelor la hotel se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.
 • ASIGURAREA MEDICALA DE CALATORIE ESTE OBLIGATORIE; avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
 • hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
 • pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
 • in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
 • persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
 • agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
 • in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
 • conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
 • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 • politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
 • oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna Februarie 2022; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica atat pretul excursiei, cat si pretul excursiilor optionale;
 • in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
 • nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
 • prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Acte necesare pentru obtinerea vizei turistice:
 • Invitatie si voucher de cazare  - o vom primi din partea agentiei partenere inainte de plecare;
 • Bilet avion;
 • Paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei;
 • 2 fotografii tip paşaport (48 mm X 33 mm) pe fond alb (nu cu tricou alb)
 • Viză anterioară de China, dacă este cazul;
 • Formular tip;
 • Aplicația pentru viză se face online de către agenție, urmând ca fiecare turist să se prezinte personal la Centrul de viză China din București pentru înregistrarea datelor biometrice (amprenta digitală); prezența este obligatorie la data și ora stabilite de comun acord;
 • Taxa de viza se va plati de fiecare personal, cu cardul in ambasada, aprox. 100 Euro.
  Condiții de intrare şi regim de şedere Cetățenii români au nevoie de viză pentru a călători în Republica Populară Chineză, iar valabilitatea pașaportului trebuie să fie mai mare de 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului. Viza de intrare se obține de la misiunile diplomatice ale Republicii Populare Chineze din străinătate, cu excepția vizei de tranzit pentru anumite regiuni, cu valabilitate de 72, respectiv 144 ore, care se poate elibera și la frontieră. Începând cu data de 25.06.2018, deținătorii de pașaport simplu trebuie să depună cererea de viză numai la Centrul de Vize pentru Republica Populară Chineză din București. Pentru detalii suplimentare despre regimul vizelor şi condiţiile de intrare în Republica Populară Chineză, vă recomandăm consultarea informaţiilor prezentate de autorităţile chineze:   Călătoria în Hong Kong și Macao Pentru provinciile administrative speciale Hong Kong și Macao nu este necesară viza pentru o perioadă de maxim 90 de zile. Persoanele care doresc să călătorească ulterior în partea continentală a Chinei, trebuie să obțină viză de intrare.
Rezerva acuma vacanta!

Register Now!

Join the SetSail community today & set up a free account.